4.3.09

Les entrevistes en vídeo de L'École des Loisirs

A la pàgina web de L’École des Loisirs hi ha un recull interessantíssim d’entrevistes en vídeo fetes a escriptors i il·lustradors que publiquen en aquesta editorial francòfona.
Alguns d’aquests vídeos són documents sorprenents. Per exemple el de Carll Cneut, en què veiem com dibuixa els personatges de l’àlbum La Fée Sorcière (Heksenfee) de l’autora Brigitte Minne, que aquí Barbara Fiore va editar amb el títol d’Hadabruja.



[Imatge del vídeo de Carll Cneut]

També hi ha un vídeo de Najda, en què explica com va tenir la idea de fer Chien bleu, que Corimbo, la filial de L’École des Loisirs a Barcelona, ha publicat en català i castellà. El seu germà, Grégoire Solotareff, també té una entrevista en vídeo en aquest espai.


[Imatge del vídeo de Nadja]


Hi ha una entrevista amb Kitty Crowther, en què conta -fil per randa- com va concebre Alors? També Dorothée de Monfreid, l'autora i il·lustradora d'àbums com Negra nit, mostra com planifica un àlbum per als més petits i com en fa les maquetes (minúscules!). En el primer vídeo, Jeanne Ashbé, autora dels petits àlbums de l'Edy i el Tedy, ens parla sobre la literatura per als més menuts.



[Imatge del vídeo de Dorothée de Monfreid]



Altres autors i autores que hi apareixen són Soledad Bravi, Agnès Desarthe, Alan Mets, Carl Norac, Geoffroy de Pennart, Claude Ponti, Mario Ramos... La llista és llarga: fins a 58. Val la pena dedicar el temps que faci falta a veure i escoltar alguns d'aquests documents.

1 comentari:

Darabuc ha dit...

Gràcies de nou, Agnès. Els seguiré la pista de grat.