25.4.10

Linoleografies: Tic-Tac i Last Night


En aquests dos llibres −molt diferents l'un de l'altre−, els il·lustradors han fet servir la mateixa tècnica: el gravat sobre linòleum.









El llibre de Hyewon Yum, Last Night −que va obtenir una menció d'honor als premis de la fira de Bolònia 2009− narra, només amb imatges, el viatge fantàstic que fa una nena amb el seu ós de peluix. Es tracta d'una història que té molts punts de contacte amb On viuen els monstres, de Maurice Sendak: la protagonista se'n va a dormir castigada i, durant la nit, el seu peluix es transforma en un gran ós negre que se l'emporta al bosc. Al llarg d’aquest passeig, la nena passa por, però també es diverteix amb la guineu, el llop i el lleó. L’endemà al matí, la nena es desperta al costat del seu peluix i es reconcilia amb la seva mare. Les imatges i l’edició −molt acurada− (Frances Foster Books) el converteixen en un àlbum excepcional.








Tic-Tac, de Pablo Díaz i Marc Taeger, és un recull de 16 cançons en gallec (amb CD). A la pàgina web de l'il·lustrador, podem escoltar Sono un trasno, veure el llibre i un interessant making off de les il·lustracions. En el bloc de Kalandraka hi ha un apunt sobre la presentació d'aquest llibre i els vídeos d'alguna de les cançons i una entrevista amb Pablo Díaz.