4.2.11

Mythological Monsters, de Sara Fanelli


[Coberta del llibre, amb la il·lustració d'Argos i els seus 100 ulls]

Mythological Monsters of Ancient Greece és un àlbum molt atractiu en què Sara Fanelli explica als nens algunes de les llegendes més conegudes de la mitologia grega. Ho fa a partir de catorze éssers monstruosos: Argos, Medusa, Pegàs, les sirenes, les harpies, els cíclopes, Minotaure, Escil·la, Cèrber, els centaures, els sàtirs, Hidra, Esfinx i Equidna.

L'autora mostra escenaris, personatges i situacions que ajuden a reconstruir aquests relats tan enrevessats. En el llibre, hi ha poc text i, en canvi, moltes imatges, fletxes, subratllats i indicacions que aclareixen les diverses històries que conviuen en l’espai de la pàgina o de la doble pàgina. 
  

En aquesta doble pàgina, l'autora representa Polifem i l'enginyosa fugida d'Ulisses de la cova d'aquest terrible cíclope.

Una altra coneguda llegenda que Fanelli explica de manera molt gràfica és la del laberint del Minotaure i l'aventura de Teseu i Ariadna. 


En aquesta doble pàgina, veiem l'Esfinx que planteja a Èdip aquell enigme tan conegut: "Quin és l'ésser que camina amb quatre peus al matí, dos al migdia i tres al vespre?".

Les imatges d'aquest apunt són de l'edició de l'àlbum publicada per Walker Books.

6 comentaris:

M. ha dit...

This is so brilliant — I especially love that Cyclops! Thank you fro posting this...
x

ilustroskop ha dit...

Merci M. pour ton commentaire!

Hazel Terry ha dit...

Stunning x

Sàlvia ha dit...

Me encantaria que se editase por aquí.
Saluditos
Besadetes

ilustroskop ha dit...

Hi, Hazel!

Hola, Sàlvia. Tens raó, malauradament, no tenim cap traducció de la Fanelli.

Isac ha dit...

genial!!!!